ЗА СЪБИТИЕТО

Голямото изложение за малки мечтатели е двудневно събитие за деца от 3 до 12-годишна възраст и родители, които търсят нещо ново и различно – вдъхновяващи идеи и информация, споделени забавления и диалог с експерти с безценен опит. 
 
Каним ви да си подарите цветно и полезно преживяване за цялото семейство!

Официален уебсайт на събитието

Интересни образователни и информативни презентации за родители.

Лекторите ни споделят на живо професионална гледна точка и отговори по актуални и важни въпроси за детско развитие в различните възрасти и семейни отношения.

Множество забавни игри и изненади в тематични кътчета за малчуганите.

Без значение дали детето Ви се увлича от изкуства, спорт, занимания сред природата, технологични предизвикателства… То ще може да прекара ценни сладки моменти с нашите участници и екип, за които ще си спомня и разказва дълго след това.

Вдъхновяващи срещи с разнообразни организации и продукти.

Ще получите десетки нови идеи за забавни, полезни и обогатяващи децата извънкласни дейности.

ТЕМИ

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

СПОРТ И ОТДИХ

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

ИЗКУСТВО И ИГРИ

ЛЕКТОРИТЕ в Сезон 1

ИЗЛОЖИТЕЛИТЕ в Сезон 1

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

Aroma Mama

Българска компания за ароматерапевтични продукти за здраве и красота.

Арома мама е българска компания за ароматерапевтични продукти за здраве и красота – дифузери, над 200 вида висококачествени и чисти етерични и базови масла, алое гелове на световни марки като Plant Therapy и DoTERRA.

Предлагат специализиран асортимент за йога, за деца, както и органични USDA-сертифицирани продукти. Възползвайте се от експертна консултация в избора на най-подходящите продукти за своето семейство.

СПОРТ И ОТДИХ

BRONCO

Първият местен травел бранд за конни експедиции по света за напреднали ездачи.

Бронко е създател на първите Тайни пътувания в България, които имат за цел да подпомагат и подкрепят живота в забравените родни села! Бронко е и първият местен травел бранд за конни експедиции по света за напреднали ездачи!

Отдалечавайки се от света на масовия туризъм, техните пътувания не само оставят отпечатък от незабравими спомени, те ще Ви провокират – да научавате повече за света и за себе си, да се завърнете към собствената си история и забравени корени.

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

ДНК

ДНК – Детски Научен Клас, е концепция за научни активности за деца, създадена от Явор Денчев.

ДНК – Детски Научен Клас, е концепция за научни активности за деца, създадена от Явор Денчев – магистър по микробиология, учител и комуникатор на науката, познат от България Търси Талант и тематичната рубрика в 100% Будни всяка сряда по БНТ.

Целта на Явор е да покаже, че науката не е страшна скупчина от сухи формули и бледи картинки, а е изключително вълнуваща, интересна и полезна. Тя е начин на мислене и отваря врати към непознати светове и умения в децата.

Спиращите дъха научни шоу програми и забавни партита за рожден ден на ДНК едновременно впечатляват, разсмиват и вдъхновяват, а интерактивните класове и лаборатории събуждат безценното детско приключенско чувство.

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

KindyRoo

КиндиРу е единствената в света научно обоснована и комплексна методика, която помага на бебето и детето да разгърнат потенциала си за учене и функциониране.

Подходяща за деца от 6 седмици до 6+ години, програмата включва съвременни игрови стимулации, целящи развитието на мозък, тяло и ум и подпомага детето да премине през показателите за развитие както и когато трябва. 

Сензорно-моторна интеграция, социално-емоционална стабилност и устойчивост, развитие на езикова система и висши когнитивни функции, както и адаптивно поведение са фокус в КиндиРу. Когнитивна невронаука, педагогика и психология си подават ръка за благото на всяко дете.

ИЗКУСТВО И ИГРИ

Оле Мале

Oсновна цел на социалния проект "Оле Мале" е да помага на майки на деца с увреждания да работят и да върнат самочувствието си, финансовата си стабилност, да се погрижат по-добре за децата си и да се почувстват силни.

Вече 4 години дейността на отдадения екип е свързана с организирането на майки от цяла България, разпределяне на работата им по изработване на различни продукти и тяхното събиране и складирането впоследствие, както и изпълняване на поръчки и продажби към корпоративни и частни клиенти, включително с организиране на базари на различни локации. 

ИЗКУСТВО И ИГРИ

OreHHerO

OreHHerO е детски учебен и арт център, който предлага полудневна учебна занималня и ваканционни програми за деца в начална училищна възраст, както и допълнителни образователни занимания като английски език, кулинарни работилнички и курсове по изобразително изкуство.

Освен място в центъра на София, OreHHerO e и екип от отдадени на каузата на децата професионалисти, които обичат да организират събития за деца, както на място в детския център, така и извън него. 

 

ИЗКУСТВО И ИГРИ

Приказно училище

Организатор на фестивала за семейно щастие “Приказно знание”, конкурси за детско творчество, многообразни събития в престижни училища и детски градини. Целят да вдъхновят училищата и семействата към нови подходи за развитие на детския потенциал.

Приказно училище е и забавна лаборатория за откриване на гениалното в децата. Постигат го и чрез своето издателство, което създава книги с революционен формат – написани от деца за деца, както и международна платформа за подкрепа на децата творци във всички области на изкуството.

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Supertoons

SuperToons единственият български детски канал, акцентиращ върху образователно-възпитателния елемент в своето съдържание. Тяхна мисия е това съдържание да бъде харесвано от децата, но и същевременно одобрявано и препоръчвано от техните родители.

Тяхна мисия е това съдържание да бъде харесвано от децата, но и същевременно одобрявано и препоръчвано от техните родители. Подбират го така, че да насърчат развитието на добродетелите и творческото въображение на децата, целенасочено избягвайки стимули, свързани с проява на агресия или насилие.

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Pro Book

Pro Book е бутикво издателство с дългогодишен опит в издаването на детски и тийнейджърски книги.

Сред водещите заглавия са поредиците „Последните деца на земята“, „Локи“, „Баба Самурай“, „Друговремец“, книгите на Нийл Гемън, Клайв Къслър, Ричард Касъл, както и множество занимателни и образователни книги на Маша и Мечока, Строителят Боб, Пожарникарят Сам, Пчеличката Мая и др.

 

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

SoftUni Kids

SoftUni Kids е инициатива на SoftUni за обучения за деца, насочени към професиите на бъдещето - програмиране, роботика и електроника, дизайн и анимация.

Курсовете са разделени за три възрастови групи – 7-9, 10-12 и 13-17 години. Обучителните програми на SoftUni Kids са фокусирани върху изграждането на ключови умения и компетенции, за да бъдат децата успешни в XXI век.

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

Вербатория

Вербатория предлага иновативни тестове за диагностика на таланти за деца, юноши и възрастни, разработени спрямо най-иновативните изследвания в областта на невропсихологията.

Изследването се извършва от сертифицирани неврометристи, които разчитат и анализират заедно с вас получените отчети, а резултатите служат за основа при избор на подходящи извънкласни занимания и курсове, профил, училище, университет, професия. 

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

Магията на детството

„Магията на детството“ е пространство за детско развитие и родителска подкрепа.

Всекидневно работят с деца на различни възрасти и с разнообразни нужди, за да ги подкрепят по трудния път към промяната чрез хранителна терапия, психологическо консултиране, логопедична терапия или групови занимания.

Вярват, че играта е естественият начин да се взаимодейства и комуникира с всяко дете – именно за това тя е основният похват, който използват в своето уютно и комфортно пространство. 

 

 

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

Alemira

Алемира е персонализирана дигитална платформа, предоставяща възможност на всяко дете да усъвършенства основни езикови и математически умения и да разгърне пълния си потенциал.

С 15-годишна изследователска дейност техните награждавани приобщаващи програми по математика и езици, Калкуларис и Ортогра, са предпочитан метод за обучение за повече от 100 000 деца, които оценяват високо ефективността на интерактивните игри и дейности.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

Bio Benjamin

Био Бенямин е български стартъп, специализиран в производството на иновативни БИО веган шоколади, които вече се продават по цял свят.

Познатa у нас с бранда си Benjamissimo, компанията цели да създава по-полезна алтернатива на масовите шоколади, като акцентира върху здравословен начин на хранене, екологична устойчивост и социална справедливост. От 2017 година до днес е разпространила над 5 милиона шоколада на 5 континента, спестила е над 200.000 кг парникови газове и е получила множество международни награди за вкус и качество.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

APL

APL e бранд за клетъчни храни, съчетаващи новите технологии и древните аюрведични и тибетски рецепти чрез екстракти от 100% природни компоненти - иновация в света на здравето, младостта и красотата.

Предлагат високо концентрирани и бързо действащи продукти, разработени на патентована технология за клетъчно хранене и възстановяване, с незабавен ревитализиращ ефект. Не съдържат стимуланти, консерванти, вредни добавки и ГМО. 

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

РОБОТИКА

“Академия Роботика” обучава над 1500 деца годишно в сферата на новите технологии. Изучават се роботика и програмиране чрез LEGO роботи, което позволява учениците да развиват най-различни умения.

Подходящата възраст е 5-16 години и не изискват никаква предварителна подготовка. При тях грешен отговор няма и вдъхновяват всяко дете да бъде изследовател, да греши, опитва и намира правилното решение! Работата в екип също не отстъпва по време на занятията по роботика – по двойки се учат на гъвкавост, адаптивност и търпение.

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

СМЕТАЛО

“Академия Сметало” има мисията да показва на децата, че математиката може да бъде интересна наука, чрез която да се забавляват и експериментират.

За целта са създали курсове с математически игри, които задържат интереса и помагат на всички да се забавляват заедно. Занятията са подходящи за ученици между 4 и 8 годишна възраст.

Материалът се възприема под формата на предизвикателства и игри, като така децата развиват креативността си, логиката и работата в екип.

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

Дев Академи

“Дев Академи” е специализирана академия по програмиране, която показва на децата логиката “зад нещата” и как чрез игра да опознават технологичния свят.

Най-успешният им курс е “Minecraft програмиране” – учениците неусетно усвояват нови умения като логическо мислене, решаване на проблеми и креативност, докато играят! Курсовете започват от 7-годишни и стигат до 15, като не се изисква предишен опит в програмирането.

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

MindHub

MindHub e иновативна мрежа от академии по програмиране за деца и младежи между 6 и 15 години. Kурсовете им помагат на хиляди деца от Европа и Африка да развиват своето логическо и аналитично мислене, изучавайки основи на програмирането.

Разчитат на иновативна авторска програма, разделена на няколко сегмента според възрастта на учениците. Методите за изучаване на програмиране в MindHub са изцяло базирани на учене чрез преживяване и работа в екип по разнообразни проекти.

ИЗКУСТВО И ИГРИ

LeMoni Toys

ЛеМони са е български бранд ръчно изработени детски играчки, дрехи и аксесоари от естествени и био продукти!

Впечатляват с изработката на персонализирани подаръци, стилен дизайн, внимание към детайла, качествени и чисти материали.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

Cake box

CAKE BOX е сладко ателие за торти, мъфини, кейк-попс, декорирани сладки и други неустоими сладки и солени изкушения.

Работят само със 100% натурални продукти, без консерванти и стабилизатори, и с най-високо качество съставки, внимание и отдаденост към своите адаптирани оригинални и домашни рецепти и вкуса. 

СПОРТ И ОТДИХ

Active Kids

Active Kids организират разнообразни вълнуващи активности и занимания за деца от различни възрасти сред природата, помагайки им да растат по-здрави и щастливи.

Ски и сноуборд, преходи в планината, лагери и занимални, въжени предизвикателства, йога, детски рождени дни, уроци по катерене и развихряне на въображението с помощта на природните материали от заобикалящия ни свят – всичко това създава незабравими преживявания и уроци за малчуганите. 

ИЗКУСТВО И ИГРИ

Издателство Каничка

Издателство Каничка е специализирано в увлекателните истории за деца.

Да са красиви, да са щастливи, да са сърцати, с мисли хвърковати, да забавляват, да научават, да успокояват, а защо не и да укротяват! “Ако една история има смисъл дори само за едно дете, пак ще ни е по сърце!”

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

MegaXtreme Bowling

MegaXtreme Bowling организира празненства по разнообразни поводи - партита и рождени дни за малки и големи, тиймбилдинг активности, срещи с колеги и приятели.

Предлагат се богат избор на забавления и игри – боулинг, билярд, дартс, джаги, електронни игри и симулатори с висококласно оборудване. Има възможности за обособяване на специална зона за гостите, както и предоставяне на кетъринг с вкусни храни и напитки. 

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

MyChoice

Ресторанти MyChoice предлагат завладяващо меню с добра храна и вкусове от различни точки на света, индивидуално отношение, уютна атмосфера, съвременни решения в провеждането на събития и професионалното обслужване.

Организират празненства за личните и специални моменти на своите клиенти с любов, грижа и кулинарен размах, независимо дали това са корпоративни партита, бизнес срещи, сватби, кръщенета, коктейли, семинари.

РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Balloon Bar

Balloon bar предоставят неповторими парти декорации, балони с хелий и цялостни украси с индивидуален характер, които правят всеки прзник незабравим.

Влагат внимание, енергия и грижа във всеки свой проект, следвайки мисията да създадат сантиментални, вълшебни и незабравими спомени от празничните моменти.  

СПОРТ И ОТДИХ

Диви Козлета

“Диви Козлета” са програми за деца на бюро за туризъм и приключения Пълдин, специализиран в многодневни планински и приключенски преходи в България.

Влюбват децата в планината чрез пълноценно прекарване на свободното време и обучения по планинарство, включително и като предпочитан партньор на няколко училища в страната за провеждане на ученическите им пътувания и лагери.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

AquaSource

AquaSource е бранд за хранителни добавки с изцяло натурален произход - чисти съставки, внимателно събирани по етичен към природата начин.

Целят да подобрят здравето и благосъстоянието на хората максимално естествено. Продуктите са без ГМО, подсладители, пълнители или свързващи материали – единствено изобилие от мощни източници на полезни хранителни вещества.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

Gelateria Diana

Gelateria Diana подбират внимателно своите съставки, за да приготвят джелато, докосващо сетивата и сърцето на всеки, който го опита.

По поръчка на клиенти приготвят специални вкусове, сладоледена торта или други сладоледени изделия.

Освен вълшебно вкусен сладолед при тях може да опитате торти, френски макарони, сицилиански каноли и други сладкарски изделия.

На вашия специален ден усмихнат бариста може да сервира занаятчийски сладолед в канелени фунийки и картонени чаши от мобилна количка. В джелатерията на ул. “Родопски извор” 40.

ИЗКУСТВО И ИГРИ

Био Игри

Био игри е запазената марка на тематични ателиета - образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата.

Опитни биолози и педагози представят сложни научни понятия на разбираем език за децата между 5 и 14 години и успяват да ги потопят в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Преживяванията са под формата на научно-образователни ателиета, научни партита, посещение за училищни групи и детски градини и целодневни програми, и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Темите им са над 120 и засягат физика, химия, биология, палеонтология, човешкото тяло и астрономия.Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез директен опит.

СПОРТ И ОТДИХ

Therabody

Therabody предлагат екосистема от първокласни уелнес технологии, които спомагат за оптимизиране на представяне и състояние на тялото, за справяне с болката и за отключване естествената способност на тялото да постигне здраве и благополучие.

Историята им започва през 2007 г., когато основателят д-р Джейсън Уестланд  претърпява произшествие с мотоциклет, довело до изтощителни болки в мускулите и нервите. В търсенето на решение, с което да не зависи от лекарства или операции за облекчаването на симптомите си, той изобретява импровизирано устройство за ударна терапия, прототипа на бъдещия Theragun. Това, което започва с неговото лично затруднение, вече се е превърнало в глобално движение и е помогнало на хиляди хора по света.

ИЗКУСТВО И ИГРИ

Мечо и Клечо

Мечо и Клечо е първият български бранд представил Обучителна помощна кула Монтесори 3в1 за нашия пазар.

Изцяло насочени към детската аудитория, те залагат на премиум качество, безкомпромисна изработка, практичност и функционалност на всеки продукт от портфолиото си. Това е ключът за техния успех.

Водени и вдъхновени от тяхната дъщеричка, те се стараят да задоволяват нейното любопитство, самостоятелност и увереност, като успешно споделят всичко това с хиляди родители и техните малки мечета повече от 3 години. 

При тях ще откриете емблематичната Помощна кула 3в1 Мече, Триъгълник на пиклер 3в1, Детско легло къщичка Монтесори, постери за детска стая и всичко това премерено и поднесено толкова елегантно, за да направите едно магично кътче за вашето дете.

ИЗКУСТВО И ИГРИ

Катерица

Катерица е млада компания, която предлага ръчно изработени съоръжения за катерене от дърво, предназначени за децата в ранна възраст и предвидени за дългосрочно ползване.

Фокусират се върху стени за катерене, мултифункционални катерушки,  усвояване на пространства на игрални площадки с различни модификации, както и изделия по индивидуален дизайн. Продуктите на Катерица са създадени, за да усъвършенстват двигателната култура на децата в ранното им детско развитие чрез игра и забава, както навън, така и вкъщи. 

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

Adviza

Адвиза е агенция, предлагаща консултантски услуги в сферите на бизнес, организационно и личностно развитие, а като продължение - и издателство, специализирано в съответните теми.

На изложението те ще представят новия си проект „Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози“ – поредица за деца на възраст между 4 и 8 години.
Консултирана с педагог и тествана с фокус групи от деца, книжката подпомага възприемането и осмислянето на тази иначе скучна за тях информация.

ИЗКУСТВО И ИГРИ

Cubez in space

Cubez in space е интерактивна, лека и мобилна мебелна колекция, която може да се превърне в разнообразие от мебели - легло, табуретка, фотьойл, детска къща или каквото друго въображението ни подскаже. Състои се от осем модула с различни форми и размери.

Концепцията е създадена от арт-терапевт с цел нейната мулти-функционалност да подпомага развитието на редица умения у децата – триизмерното мислене, тактилни усещания, въображение и физически възможности.

Вече 4 години Cubez in space се ползва успешно и при рехабилитацията на деца с церебрална парализа и други проблеми в развитието. 

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

Deli Catering

Deli Catering е компания, специализирана в организиране и реализация на корпоративни и частни специални събития, кетъринг услуги и отдаване на кетъринг оборудване и шатри под наем.

Предоставят на своите клиенти завършени комплексни решения, както иновативни, така и по-традиционни спрямо съответните нужди, поемайки управлението на всички етапи на реализацията – от първоначалната идея до крайното изпълнение на проекта. 

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

Max International

Max International е образователен център, който предлага обучение по разнообразни езици и учебни предмети, акцентирайки върху индивидуалния подход към всеки свой ученик и прилагайки съвременни методи.

Организира полудневна и целодневна ученическа занималня с акценти на засилена училищна подготовка и летни ученически програми. В центъра се подготвят ученици за езикови и зрелостни изпитни, както и за външно оценяване.

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОДУКТИ

Flavon

Flavon e бранд естествени хранителни добавки за всяка възраст, отличаващи се с висока усвояемост от организма и с лабораторно доказани най-високи антиоксидантни стойности.

Богато съдържание на витамини, минерали, флавоноиди и антиоксиданти, с които спомагат за развитието на балансирана диета и допълват нашето хранене.

ДЕТСКО РАЗВИТИЕ

Алгоритмикс

Algorithmics е международна школа по програмиране за деца от 6 до 17 години. Над 1.1 млн. деца са успешно преминали през техните курсове в 90 страни от Индия до САЩ.

Подкрепят  висококачественото образование и геймификация, съвременните им методи на обучение са разработени специално от техните експерти, а всички преподаватели са международно сертифицирани. Учениците се учат как да кодират чрез най-популярните езици за програмиране в света. Курсовете са онлайн и присъствено в малки групи, като цялото обучение се случва на специално разработена IT платформа.

СПОРТ И ОТДИХ

Wild Bugs

Wild Bugs е бранд, предлагащ висококачествена екипировка, с която родителите могат да дадат на децата си свободата да изследват света и да се забавляват без излишни ограничения.

При тях ще откриете костюмчета за дъжд, сняг или слънце, гумени ботуши, обувки, собствения бранд дрешки от мерино вълна WildYarn, както и чудесни идеи за забавления навън.

ПРОГРАМАТА в Сезон 1

Официално откриване

12:00 – 12:05

Явор Денчев

ДНК - представление

12:05 - 12:25

Надежда Тодорова

Приказно училище - „Тайната съставка за доброто възпитание за изграждането на мотивирани, успешни и здрави деца“

12:30 - 12:55

Неви Боджукова

Семеен терапевт - „Как влияе връзката между партньорите върху представата за любов на децата"

13:00 - 13:25

Гинка Христова

Международен Правен Център – „Сигурността на децата ни онлайн и офлайн

13:30 - 13:55

Мая Василева

KindyRoo – „Развиващият се мозък и какво трябва да знаят и могат родителите, за да отгледат здраво и щастливо дете“

14:00 - 14:25

Вяра Богатева

SoftUni Kids – „Как времето пред компютъра може да бъде полезно за децата?“

14:30 - 14:55

Евелина Мицева

Aroma Mama – „Ароматерапия за цялото семейство“

15:00 - 15:25

Валерия Рачева

Магията на детството – „Проблемното хранене - от къде да започнем?“

15:30 - 15:55

Красимир Бенямин

Био Бенямин – „Шоколадът – проклятие или благословия?“

16:00 - 16:25

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ

ЗА ВРЪЗКА С НАС

events@bemore.bg  |  Tel: 0888 360 985

 

АДРЕС НА СЪБИТИЕТО

Grand Hotel Millennium Sofia | Бул. Витоша 89В, 1463 София